PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

Maros megye egyik erős tartóoszlopát jelentik a gazdák. Szervezetünk célja, hogy bemutassuk a mezőgazdaságban dolgozóknak az agrár szektor támogatási lehetőségeit.
A magyar kormánynak köszönhetően elindult a falugazdászhálózat, valamint a gazdaságélénkítő program, amelyek arra hivatottak, hogy javítsanak a falvak életminőségén, segítve mindazokat, akik szülőföldjükön akarnak jövőt teremteni.

Számos pályázati lehetőség van, Egyesületünk szakértelemmel, alaposan átgondolt lépésekben segíti a pályázni akarókat a fejlesztési terveik megvalósításában.
A pályázati lehetőségek között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatal gazdák támogatása. Itt pályázhatnak: fiatal mezőgazdasági termelők, akik első alkalommal hoznak létre, vagy vesznek át saját gazdaságot, több részvényes tagból álló vállalkozások, amelyek hosszú távú irányítását fiatal személy látja el.
A pályázónak nagyon sok mindenre oda kell figyelnie, például, hogy miként tudja megvalósítani a beruházási ötletét, mit is jelent pályázni, az milyen kötelezettségekkel jár, miért fontos kidolgozni a fejlesztési stratégiát, szükséges e tanácsadó céghez fordulnia, vagy sem? És ott van az ÁFA és az önrész kérdése is a pályázatoknál. – ebben az útvesztőben segítik Önt szakembereink.