RMGE Maros / Hírek / Október 24-én megnyitott Indagra

Október 24-én megnyitott Indagra

RMGE Maros
Posted by
Az Egyesült Államok romániai nagykövetsége a Román Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hívta meg Fazakas Miklóst, az RMGE Maros Szervezet elnökét, mint LAPAR alelnököt az IndAgra 2023 kiállításán szervezett Ameriaki élelmiszer- és vízbiztonsági, kereskedelmi vitafórum Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Ukrajnában témakörben címmel szervezett konferenciára.
Az október 26-án szervezett konferenciának a bukaresti ROMEXPO B3-as pavilonjának Madgearu konferencia terme adott helyet.
A fórumon az IndAgra rendezvényen részt vevő romániai, bolgár, moldovai és ukrajnai kormányzati döntéshozók és vezérigazgatók vettek részt. Az idei rendezvény még nagyobb lehetőségeket kínált, mint az előző években. A fő témák a zöld energia, a mezőgazdaságot és az öntözővíz-infrastruktúrát érintő nemzeti és uniós költségvetési beruházások voltak:
Románia és Bulgária – az EU nemzeti stratégiai tervei révén a mezőgazdasági és öntözési infrastruktúrák energiaellátásához szükséges zöld energiára vonatkozó nemzeti stratégiai és helyreállítási terv.
A fórumon amerikai cégek bemutatták a fekete-tengeri régió aszályára adott, az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességet és helyreállítási megoldásokat célzó technológiáikat. Ez különleges alkalom volt arra, hogy találkozzon az élelmiszer- és vízbiztonságot biztosító technológiák amerikai szállítóival Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Ukrajnában.
Ezek a vállalatok bemutatták az éghajlatváltozás enyhítését szolgáló fenntartható finanszírozás és biztosítás, a zöld energiahatékonyság és -tárolás, az öntözéshez szükséges intelligens vízinfrastruktúra működtetéséhez szükséges zöld energia, a digitális agrotechnológiák, a mezőgazdasági inputanyagok, a precíziós mezőgazdasági vállalkozások, a hűtőtároló élelmiszerhálózatok technológiái és az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatás-fejlesztés amerikai megoldásait.
Az október 24-én megnyitott Indagra, az ország legjelentősebb mezőgazdasági kiállításának számít. Vasárnapig még látogatható a rendezvény.