RMGE Maros / Hírek / Újabb agrár-vándorbölcsőt adott át az RMGE Maros Szervezet

Újabb agrár-vándorbölcsőt adott át az RMGE Maros Szervezet

RMGE Maros
Posted by

Az RMGE Maros Szervezet ötödik alkalommal adott át a megyében agrár-vándorbölcsőt. „Ezzel is az itthon maradást, az összetartozást szeretnénk erősíteni és azt az üzenetet tolmácsolni, hogy a kisgyerekek, az újszülöttek és családjuk nincs egyedül, egy közösség, egy teljes Kárpád-medence áll mellettük.” – fogalmazott korábban Fazakas Miklós elnök.

 

Szabó Bálint Csongor tavaly októberben született. Édesapja, Szabó Dénes ács, de keresetkiegészítésként állattenyésztéssel foglalkozik, édesanyja, Szabó Gabriella. Bálint édesapja elmondta, terveik közt szerepel egy egy hektáros gyümölcsös telepítése, eddig kaszálók és legelők vannak a tulajdonában, valamint egy tanya az Erdőszentgyörgyhöz tartozó Borzond. Már teljesen elnéptelenedett az említett település, de nagyszülei onnan származnak, így ragaszkodott hozzá, hogy megvásárolja a birtokot. Bálintnak van egy 16 éves nővére, Krisztina és egy 14 éves nővére, Klementina, aki idén fog konfirmálni, ugyanakkor van még két báttya is, ők bölcsödébe járnak.

Az agrár-vándorbölcsők kedvezményezettjei a mezőgazdaságból/ élelmiszer előállításból élő családok, akik éppen kisbabát várnak. Egy-egy családnál a bölcső legtöbb hat hónapig maradhat, ezután új családhoz kerül. A Vándorbölcső annak a jelképe, hogy a család gyermekvállalása nem egyéni feladat, hogy szeretettel, segítséggel a gyermeket fogadó család mellett áll egy közösség.