RMGE Maros / Hírek / “Tíz éve együtt ” 2012-2021 plakettet kapott az RMGE Maros Szervezet

“Tíz éve együtt ” 2012-2021 plakettet kapott az RMGE Maros Szervezet

Avatar
Posted by
Immár XI. alkalommal vettünk részt a magyar Agrárminisztérium Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Főosztály szervezésében megtartott Kárpát-medencei Összefogás Fórumán. Köszönjük a meghívást dr. Ökrös Oszkár államtitkár-helyettesnek és Mészáros Balázs Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Főosztály vezetőjének.
Az elmúlt 12 évben közös erővel sikerült átlépnünk a nemzetrészeinket elválasztó határokat, és újra tudtuk egyesíteni a magyarokat – jelentette ki Nagy István agrárminiszter ma, december 5-én, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon. Nagy István hangsúlyozta: a megmaradáshoz, a helyben maradáshoz kell a legnagyobb erő, és e „nemes küzdelem” egyik eszköze a Kárpát-medencei Összefogás Fórum, a Kárpát-medence legnagyobb agrárszakmai rendezvénye. Célja, hogy találkozzunk egymással, az agrárszakma képviselői építsék és bővítsék kapcsolataikat, együtt, közösségben gondolkodjunk a lehetőségeinkről, és nem utolsó sorban: értékeljük az eltelt esztendőt – közölte.
A XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumán átadták a 2021-re és 2022-re vonatkozó elismeréseket. Az RMGE Maros Szervezetet a “Tíz éve együtt ” 2012-2021 plakettel tüntették ki, valamint az Egyesület falugazdászai közül a szaktárca 2021-ben Sikó László falugazdász munkáját ismerte el.
Köszönjük a magyar Agrárminisztériumnak az eddigi támogatást!
Az RMGE Maros Szervezetet Sikó László és Czirmai Levente falugazdászok képviselték.