RMGE Maros / Hírek / Díjazták „A legszebb konyhakertek” versenyen résztvevőket

Díjazták „A legszebb konyhakertek” versenyen résztvevőket

RMGE Maros
Posted by
A XI. Marosszéki Gazdanapon díjazták „A legszebb konyhakertek” versenyen résztvevőket. Az elismeréseket a zsűri elnöke, Józsa Eszter adta át.
Sári Kovács Szilvia ötletgazda – programigazgató, Karcag alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva az RMGE Maros Szervezet idén is meghirdette „A legszebb konyhakertek” versenyt.
A program célja volt: elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját,rokonai vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakert növényt, zöldséget, fűszer- és gyógynövényeket, gyümölcsöt.
A kertek versenyével a kertművelés hagyományát megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.
Dicséretben részesült Fazakas Angéla, Bözöd településről.
3. díj – Demeter József – Marosszentanna
3. díj – Muica Irén – Erdőszentgyörgy
2. díj – Nagy Júlia – Mezőpanit
2. díj – Cseh János és Emese – Kebele
1. díj – Menyhárt Krisztina – Kend
Idén 34 kertművelő vett részt a versenyben. A zsűri elnöke megköszönte, hogy a gazdák ebben az aszályos esztendőben is kitartottak, megművelték kertjeiket, biztosították számunkra az egészséges zöldséget, gyümölcsöt. “Remélem, jövőre még többen kezdenek konyhakertet kialakítani.” – tette hozzá Józsa Eszter.
Mindenki kapott oklevelet és kapura kihelyezhető táblácskát. A tárgyi nyereményeket Frunza Tünde – Gyulakuti Malom, Munax Srl., Hollandfarming Srl. ajánlotta fel.