RMGE Maros / Hírek / Parasztkonyha kontra modern konyha Székelyudvarhelyen

Parasztkonyha kontra modern konyha Székelyudvarhelyen

Avatar
Posted by

Az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesülete és az általuk meghívott vendégek, köztük az RMGE Maros Szervezet falugazdászai közösen előkészítették a Parasztkonyha kontra modern konyha ételeihez az alapanyagokat, amelyekből kóstolók készültek az odalátogatóknak.

 

A parasztkonyha ételeit a vargányás krumplitokány, a gulyásleves mangalicahússal és a szürkemarhapörkölt képviselte, míg a modern konyha esetében, a szürkemarha virsliből készült hotdogok, és pizza, amely feltételei között szerepelt a mangalicakolbász, illetve mangalicaszalonna. Az ételek sikere magáért beszélt, ugyanis mind egy cseppig elfogytak az ínyencségek.
Az ebéd után a hangulatról a Huzavona zenekar gondoskodott, majd ezt borkóstoló és sörkóstoló követte. A magyarországi borokat és kézműves söröket a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (KEGSOSZ) biztosította.

 

A programban helyet kapott a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra és a Mini Erdély Park meglátogatása.

A rendezvény célkitűzése a Kárpát-medence ízeinek megismerése és a hungarikum alapanyagok népszerűsítése volt. Az előadások során különböző régiók ételkultúráját ismerhették meg az érdeklődők.

Köszönjük az Udvarhelyi Mezőgazdászok Egyesületének a meghívást.  Színvonalas rendezvényen szerveztek.