RMGE Maros / Hírek / Martonvásáron tartották a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét

Martonvásáron tartották a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét

RMGE Maros
Posted by
Martonvásáron tartották a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét, melyen az RMGE Maros Szervezet képviseletében Fazakas Miklós elnök és Sikó László falugazdász vett részt.
A Fejér megyei Martonvásáron a program fővédnöke, Herczeg Anita, az államfő felesége nyitotta meg az ünnepséget. Elmondta, az adományozók és a szervezők „képesek lerövidíteni a távolságot a rászoruló és a bővelkedő emberek között”, majd hozzátette: az irgalom és az együttérzés is a mélyszegénységben, a rászorulók és a gyermekotthonok ajándékcsomagjait gazdagítja.
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szerint nemzetükért felelősen gondolkodó emberek önzetlen adományait adják át. Elmondta, a Magyarok Kenyere Program kiállta az idők próbáját, a magyar gazdák lelkéből fakadt a program, közös elhatározásuk révén tart ott, ahová ma eljutott. Kiemelte, hogy a nemzetépítés egyik pillére lett a program, amely nem csak kenyeret, ajándékot és támogatást ad, a lelket és hitet is erősíti az emberekben.
Az egyik kiemelt adományozott, Böjte Csaba atya örömét fejezte ki, hogy a sokmillió búzaszemet nem üzleteken keresztül értékesítették, hanem “a szeretet barázdáiba vetették bele”, amelyekből sok érték nő ki: remény, bizalom, holnapba vetett hit.
Az RMGE Maros Szervezet elnöke, Fazakas Miklós és Sikó László falugazdásza számára felemelő érzés volt részt venni az ünnepségen.