RMGE Maros / Hírek / Búzaösszeöntő Ünnepség a marosvécsi Kemény-kastélyban

Búzaösszeöntő Ünnepség a marosvécsi Kemény-kastélyban

Avatar
Posted by

A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros Szervezete augusztus 14-én, szombaton Búzaösszeöntő Ünnepséget szervezett a marosvécsi Kemény-kastélyban. Az ünnepségen az RMGE Maros Szervezethez tartozó Gazdakörök képviselői is részt vettek, támogatva a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot, melyet a magyar gazdatársadalom önzetlen segítő szándékú összefogása hívott életre.

 

 

Az RMGE Maros Szervezet idén is két alapítványnak gyűjt búzaadományokat, felajánlásokat, a Bakó Béla – Pál atya vezette Szent Erzsébet Társulásnak, valamint a Bonus Pastor Alapítvány rehabilitációs központjának.

 

 

Az augusztus 14-i rendezvényre 38 Maros megyei településről érkeztek gazdák, hogy az együvé tartozás érzését erősítsék.

Fazakas Miklós, az Egyesület elnöke ünnepi beszédében az összetartozás érzését hangsúlyozta.

 

 

A Búzaösszeöntő Ünnepségen tiszteletét tette Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat elnöke, Szabó Balázs, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem projekt programvezetője, illetve Sándor Tibor László, mezőgazdasági attasé Magyarország bukaresti nagykövetségéről. Az eseményen megosztotta gondolatait Kovács Mihály Levente, a Maros Megyei Tanács alelnöke, Csép Éva Andrea parlamenti képviselő és Kolcsár Károly szenátor is.

 

 

Az új kenyeret, melyet az Eldi pékség készített, Bakó Béla Pál atya és Marosvécs helyi lelkipásztora és plébánosa áldotta meg.

 

 

Az ünnepsegen fellépett a kisfülpösi Verőfény és a görgényüvegcsűri Csalogány néptánccsoport, a Holtmarosi Dalárda és Kilyén Ilka színművésznő előadása is színesítette a rendezvényt.

 

 

Köszönjük a meghívottaknak, a megjelenteknek, hogy együtt ünnepeltek velünk.

 

 

Külön köszönjük Gazdaszervezeteinknek, hogy idén is csatlakoztak a programhoz.

Külön köszönet illeti a Kemény családot, hogy helyet adtak rendezvényünknek, továbbá a kibédi Dósa vágóhídnak és az Eldi pékségnek is köszönjük a támogatást.