RMGE Maros / Hírek / Haszonállatok gazdaságos takarmányozása

Haszonállatok gazdaságos takarmányozása

RMGE Maros
Posted by

Az RMGE Maros Szervezet a Szülőföldön okosan! program keretében, “Haszonállatok gazdaságos takarmányozása” címmel szakmai előadást szervezett Marosszentgyörgy község Tófalva településén, a Semtest BVN előadótermében.

 

 

Magyarországi takarmányozási szakember adott egyszerű, érthető takarmányozási tanácsokat a gazdáknak a Semtest BVN előadótermében. A Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros Szervezete Amstadt Csaba magyarországi takarmányozási szakembert hívta meg Maros megyébe. Az előadás témája a takarmánykeverék receptek, a takarmánykeverékek házi összeállítása volt.

 

Fazakas Miklós, az RMGE Maros Szervezet elnöke hangsúlyozta, fontos hogy a gazdák takarmányozási ismereteik bővüljenek, hogy megismerjék, megtanulják és alkalmazzák a takarmány-összeállítási recepteket. Ezért is tartották fontosnak, hogy egy anyaországi takarmányozási szakembert meghívjanak a megyébe.

Sok értékes információ elhangzott az eseményen. Amstadt Csaba egyszerűen, érthetően és ésszerűen magyarázta el a gazdaságok haszonállatainak helyes takarmányozási lehetőségeit. Maros megye több településéről is érkeztek érdeklődők.

Köszönjük a gazdáknak a részvételt és a Semtest BVN vezetőségének a közreműködést, a partnerséget!