RMGE Maros / Hírek / Gépi legelőtakarítás Maros megyében

Gépi legelőtakarítás Maros megyében

RMGE Maros
Posted by
Az RMGE Maros Szervezet a Szülőföldön okosan! program keretében, a ZG Raiffesen partnerségében “Gépi legelőtakarítás, Legelő takarító gépek bemutatása” címmel gyakorlati bemutatót szervezett ma Szásznádas község Pipe településén.

 

A tej- és hústermelés szempontjából a legelők minősége fontos tényező, éppen ezért az állattenyésztő gazdák naptárában fontos feladatként szerepel a legelők takarítása, feljavítása. Napjainkban a legelőtakarítást korszerű gépekkel lehet a leghatékonyabban elvégezni.

 

 

Az RMGE Maros Szervezet a Szülőföldön okosan program keretében, partnerségben egy mezőgazdasági gépeket forgalmazó céggel szervezett gyakorlati bemutatót a legelőtakarításról és annak korszerű módjáról Szásznádas község Pipe településén. A rendezvényre meghívták a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség, azaz az APIA szakembereit, akiknek a gazdák feltehették kérdéseiket. A bemutatón a munkavédelem is kiemelt figyelmet kapott.

 

 

A bemutatott Forst típusú szárzúzó elsősorban az erdészetekben és mezőgazdaságban alkalmazhatók mindenféle fa és fás szárú növényi maradványok zúzására, illetve cserjék, kisebb fák eltávolítására amelyek törzsének átmérője nem haladja meg a 20 cm-t. Cirmai Levente elmondta, a kalapács-kések képesek elfordulni a saját tengelye körül 360 fokban, így a rögzített vágóelemek túlterhelés esetén „befordulnak“ a rotor felé, ezáltal megelőzve a szerkezet sérülését.

 

Újszerű volt a Pipe település határában szervezett bemutató, sokan elcsodálkoztak, amikor először látták, hogy milyen gyors és hatékony módszerek vannak a legelőtakarításra. A szakmai bemutató kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Köszönjük a szép számú részvételt, a gazdák érdeklődését.