RMGE Maros / Hírek / Fotópályázat a magyar Agrárminisztérium kiírásában

Fotópályázat a magyar Agrárminisztérium kiírásában

Avatar
Posted by

Magyarország Agrárminisztériuma a „Nemzeti Összetartozás Éve” alkalmából fotópályázatot hirdetett, melyhez az RMGE Maros Szervezet is csatlakozott. Olyan fényképeket várunk, melyeken a mezőgazdasági munkák, a vidék, illetve a parasztember mindennapjai vannak megörökítve.

 

Az idei év különleges, embert próbáló kihívásaira – helyzetére, valamint a 100 éves elszakítás kapcsán a Magyar Kormány által meghirdetett, a nemzeti összetartozást is kifejező, megerősítő „Nemzeti Összetartozás Éve” alkalmából fotópályázatot hirdetett, hogy így is megörökítsék ezt a megpróbáltatásokkal teli évet. A koronavírus-járvány megállította az együttműködési lehetőségeket, az életet, a munkát, a kapcsolatokat, a kommunikációt. Az Agrárminisztérium Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának vezetője, Dr. Torda Márta elmondta, arra gondoltak, hogy ezt az új, számukra idegen helyzetet – összekapcsolva a „Nemzeti összetartozás” évének üzenetével – valamilyen módon megörökítenék. – így fogalmazódott meg a fotópályázat ötlete. A kezdeményezéshez Szervezetünk is csatlakozott.

A beküldött képeket értékelik, majd a nyertes fényképeket december 5-én az Agrárminisztérium kiállítja az Összefogás Fórum keretében és megjelenteti egy kiadványban is.

Fontos, hogy a fotót készítők hozzájárulásukat adják az Agrárminisztérium számára a beküldött képek kiállításához, felhasználásához és publikálásához.

A fotók üzenetei a következők lehetnének:

  • „A föld/ szülőföld szeretete – vetni kell, hogy arathassunk – közösségben és magányban!”
  • „Magyarnak lenni, magyarnak megmaradni mindig, mindenhol, minden körülmények között!”
  • „A falu őrzi a múltat, fogadja a jövőt – Generációk együttélése!”

 

A fotókat augusztus 16-ig várjuk az fotopalyazat@rmgemaros.ro e-mail címre.